Succes met je nieuwe baan: wat zet je op het kaartje voor een vertrekkende collega?

  • Geplaatst op
Succes met je nieuwe baan: wat zet je op het kaartje voor een vertrekkende collega?

Je collega heeft een nieuwe baan. Heel leuk voor hem of haar, en jammer voor jou, zeker als jullie het goed konden vinden. Je zegt natuurlijk in het echt gedag, maar een kaartje schrijven voor de vertrekkende collega is extra bijzonder. Dat kan hij of zij later nog eens teruglezen. De vraag is dan natuurlijk: wat zet je op zo’n kaart? Hoe wens je iemand op een leuke manier ‘succes met je nieuwe baan’? Bij Snelwenskaart.nl snappen we dat dat best lastig is. Daarom helpen we je met tips en inspiratie!

De basis: voorbeelden 

Laten we beginnen met de basis. Je kunt natuurlijk sowieso ‘Heel veel plezier en succes met je nieuwe baan’ op het kaartje zetten, daar is niets mis mee. Maar er zijn nog meer opties, zoals: 

  • Ik vond het erg leuk/fijn/gezellig/prettig om met je te werken. Bedankt voor de fijne samenwerking!
  • We gaan je hier missen./Jouw enthousiasme en inzet ga ik hier zeker missen. Bedankt en wie weet komen we elkaar nog eens tegen! 
  • Ze mogen bij [naam nieuw bedrijf] blij zijn met iemand als jij. Ik ga jouw inzet/enthousiasme/iets anders hier missen. 
  • Wat goed dat je de stap heb gezet en nu gaat doen wat je echt leuk vindt. Veel succes!

Kies hier iets van uit wat jou aanspreekt. Uiteraard kun je de voorbeelden ook met elkaar combineren. 

Personaliseren

Je hebt de basis van je tekst voor op de ‘Succes met je nieuwe baan’-kaart nu staan. De volgende stap, al mag je het natuurlijk ook bij de basis houden, is personaliseren. Voeg iets toe over bijvoorbeeld:

  • De samenwerking tussen jou en de vertrekkende collega. Hoe was die? Vertel daar iets over.
  • Wat jij waardeert aan de vertrekkende collega. Kon je altijd bij hem of haar terecht voor een praatje, een kopje koffie of een biertje op de vrijdagmiddag? Gaf hij of zij altijd goed advies? Is deze persoon zorgzaam, vriendelijk, grappig of iets anders? Schrijf dat op het kaartje. 
  • De reden waarom deze collega weggaat. Had hij of zij altijd al gedroomd van deze carrièreswitch bijvoorbeeld? Geef aan dat je goed begrijpt dat hij of zij deze stap heeft gezet en dat je trots op hem of haar bent.

Door het persoonlijk te maken is het extra leuk voor de vertrekkende collega om het kaartje te lezen. Maar wat je er ook op zet: het is vooral erg leuk dát je een kaartje krijgt van je collega’s als je van baan wisselt. Dat zal jouw collega ook vinden. Maak je er dus niet te druk om: met bovenstaande tips en voorbeelden zit je sowieso goed! 

Succes met je nieuwe baan: kleine en grote kaarten

Je kunt ervoor kiezen om zelf een kaartje te halen en die te schrijven, maar een grote kaart waarop iedereen in het bedrijf iets schrijft, is ook heel leuk! Zoveel lieve wensen bij elkaar: dat is mooi om te bewaren. 

Heb je het kaartje nog niet in huis? Of wil je vast voorbereid zijn op de volgende gelegenheid die om een kaart vraagt? Bij Snelwenskaart.nl vind je een uitgebreid assortiment aan kaarten voor elke gelegenheid, zowel kleine kaarten als grote XL-kaarten. En als je op werkdagen voor 17.00 uur bestelt, verzenden we jouw bestelling nog diezelfde dag. Neem eens een kijkje in onze webshop: 

Wenskaarten nieuwe baan

Grote XL kaarten afscheidskaart

 

 

 Kaart Afscheid Collega Je gaat ons verlaten