Complimentendag 2024: zet je collega’s en klanten in het zonnetje

  • Geplaatst op
Complimentendag 2024: zet je collega’s en klanten in het zonnetje

Wanneer is complimentendag?

Complimentendag is om de hoek, 1 maart 2024 om precies te zijn. En wat is een betere manier om nationale complimentendag te vieren dan met een flinke dosis waardering voor je klanten en/of collega’s. Met een beetje creativiteit en een persoonlijke touch, kan je zelfs met een zakelijke wenskaart een glimlach op ieders gezicht toveren. Want zeg nou eerlijk, wie voelt zich niet extra speciaal na een handgeschreven complimentenkaartje. Lees verder voor wat tips en ideeën om je boodschap extra speciaal te maken.

Complimentendag voor en door collega’s

Is complimentendag op het werk nog steeds geen jaarlijks terugkerend agendapunt? Breng daar dan nu nog verandering in, door op 1 maart je collega’s te verrassen met een kaartje. Maar wat schrijf je nou op een kaart voor complimentendag aan je collega?

Tip 1: Begin met iets simpels als “Jij bent geweldig”. Je collega moet zich aangesproken en gevleid voelen wil deze verder lezen of waarde hechten aan het kaartje.

Tip 2: Voeg een persoonlijke noot toe aan je bericht. Denk aan een grappig verhaal over jullie laatste teamuitje of een inside joke van kantoor.

Tip 3: Benadruk het belang van samenwerken en goed teamwork. Samen krijg je immers meer gedaan dan alleen. Schrijf bijvoorbeeld dat je erg trots bent op het feit dat jullie samenwerking zo soepel verloopt en dat je blij bent dat diegene deel uit maakt van het team.

Tip 4: Maak plannen voor de toekomst. Blik vooruit op alle projecten die in het verschiet liggen en laat diegene zich onderdeel voelen van de groei van het bedrijf.

Tip 5: Sluit je kaart af zoals je hem ook begonnen bent. Positief! Schrijf bijvoorbeeld: “Cheers to us! Laten we onze koffiemok heffen op nog meer gezellige kantoordagen en successen in de toekomst.”

Wil jij je collega’s liever een standaard attentie sturen? Snelwenskaart personaliseert kaarten al vanaf een oplage van 50 stuks. Wil jij daar nu met complimentendag gebruik van maken? Neem dan contact met ons op.

 

Complimentendag voor klanten

Klantenbinding blijft een terugkerend onderwerp in de businesswereld. Hoe makkelijk het ook is om klanten te werven, klanten behouden blijft een uitdaging. Maar dat wordt je door middel van complimenten een stuk makkelijker gemaakt.

Tip 1: Start net als bij het kaartje voor je collega’s ook bij je klanten met een knaller. “Wat hebben we geluk met klanten zoals jij!” kan daar een voorbeeld van zijn. Toon je waardering voor hun steun en samenwerking.

Tip 2: Benoem specifieke gebeurtenissen waar je blij mee was of waar je van onder de indruk was. “Bedankt voor de snelle levering toen we een spoedaanvraag deden.” of “jullie kwaliteit is echt verbeterd, daar zijn we ontzettend blij mee.”

Tip 3: Laat weten dat je er naar uit kijkt om ook in de toekomst te blijven samenwerken en je meer projecten met elkaar wil aangaan.

Tip 4: Geef aan dat je altijd open staat voor feedback en een kop koffie. Blijf uitnodigend bereikbaar en geef ze het gevoel dat ze je bij problemen altijd kunnen bereiken. Zo worden problemen sneller opgelost en is de kans op slechte mondeling reclame aanzienlijk kleiner.

Complimentenkaarten uitzoeken

Als het goed is kan je direct aan de slag met al deze tips om je collega’s op complimentendag in het zonnetje te zetten. Bij Snelwenskaart.nl vind je een uitgebreid assortiment aan (zakelijke) wenskaarten. Je vind hier kaarten speciaal voor een compliment, maar ook welkomstkaarten, bedankkaarten en felicitatie kaarten zijn leuke kaarten om als attentie te versturen.

Door deze tips te volgen en gebruik te maken van gepersonaliseerde kaarten kan je op complimentendag een blijvende indruk achterlaten bij zowel klanten en collega’s.

Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn van het sturen van een kaartje naar je klanten op complimentendag? Neem dan contact met ons op en dan denken wij met je mee! Als je bij ons op werkdagen voor 17.00 bestelt, wordt je bestelling dezelfde dag verzonden. Bekijk ons assortiment complimentenkaarten.