Zakelijke kerstkaarten: de mooiste kaarten, tips en teksten

  • Geplaatst op
Zakelijke kerstkaarten: de mooiste kaarten, tips en teksten

Kerst is een mooi moment om even stil te staan bij het afgelopen jaar. Om je medewerkers, collega’s en relaties een blijk van waardering te geven. Vertel hen via een kaartje dat je de samenwerking waardeert, bedank hen voor hun inzet en wens hen fijne feestdagen toe. Dat wordt door de ontvangers zeer gewaardeerd en het is een slimme manier om de banden eens aan te halen. Wat zijn de mogelijkheden? Wat zet je eigenlijk precies op zakelijke kerstkaarten? En waar moet je op letten? Snelwenskaart.nl helpt!

Zakelijke kerstkaarten: de opties

Er zijn allerlei mogelijkheden als je op zoek bent naar zakelijke kerstkaarten. De belangrijkste afweging is wat ons betreft hoe persoonlijk je het maakt. Je kunt iedereen dezelfde kaart sturen of daarin variëren. Je kunt op elke kaart een persoonlijk tekstje schrijven, of iedereen dezelfde kerstwens sturen. Uiteraard is dat onder andere afhankelijk van hoeveel mensen op je adressenlijst staan. Bij Snelwenskaart.nl kun je er ook voor kiezen om het bedrijfslogo op je kaarten te laten drukken. Dat is leuk en persoonlijk!

Wist je dat we ook minikaartjes hebben? Die zijn bijvoorbeeld leuk voor bij een kerstpakket. En een hele grote kerstkaarten zakelijk is geschikt om namens het hele bedrijf te sturen. Er is ruimte voor iedereen om er iets op te schrijven. Of je nu voor een XL-kerstkaart gaat of kleinere kaart kiest, het gaat om de boodschap die je meegeeft aan de ontvanger.

Wat zet je op een zakelijke kerstkaart?

Wat je op een zakelijke kerstkaart zet, is natuurlijk afhankelijk van wie de ontvanger is. 

  • Een kerstkaart voor collega’s. Stuur je een kerstkaartje naar je collega’s? Wens de ontvanger in ieder geval fijne kerst- of feestdagen. Het is leuk om dat persoonlijk maken. Denk bijvoorbeeld aan ‘Ik wens je fijne feestdagen samen met je gezin/je familie/vrienden toe’, ‘Fijne kerstdagen en veel plezier tijdens Nieuwjaar in de Alpen’, ‘Geniet deze kerst weer van [het gerecht] dat jij altijd maakt.’ 
  • Een kerstkaart voor medewerkers. Stuur jij als leidinggevende een kerstkaart naar al je medewerkers? Dan wens je hen fijne kerst- of feestdagen. Daarnaast kun je hen bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar en je waardering uitspreken. ‘Bedankt voor jouw inzet het afgelopen jaar, wij waarderen/ik waardeer dat ontzettend.’ Om het nog persoonlijker te maken kun je refereren aan iets wat deze medewerker goed heeft gedaan dit jaar. Een mooi project afgerond, een grote klant binnengehaald of iets anders.
  • Een kerstkaart voor samenwerkingspartners. Of het nu leveranciers, investeerders of ander soort partners zijn, een kerstkaart is een mooie manier om de banden nog eens aan te halen. Door te bedanken voor de samenwerking, voelt de ontvanger zich gewaardeerd. Wens deze relatie via de kaart in ieder geval fijne kerst- of feestdagen, bedank hem of haar en kijk vast uit naar het komende jaar. ‘Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuw jaar. Hartelijk dank voor de prettige samenwerking het afgelopen jaar. Ik ben trots op de mooie dingen die we samen hebben bereikt en kijk uit naar wat het komende jaar voor onze samenwerking allemaal gaat betekenen.’ 
  • Een kerstkaart voor klanten. Een kerstkaart naar klanten sturen is een vorm van klantbinding. En aangezien nieuwe klanten binnenhalen vaak veel duurder is dan bestaande klanten vasthouden, is dat heel belangrijk. Bedank je klanten voor het vertrouwen dat ze het afgelopen jaar in je hebben gehad en spreek je wensen uit voor het komende jaar. ‘Ik hoop dat we komend jaar nog veel meer mooie projecten mogen opzetten samen’ bijvoorbeeld.

Tips voor als je zakelijke kerstkaarten verstuurt

De belangrijkste tip die we je kunnen geven: wacht niet te lang met versturen. Net voor de kerstdagen is het bij alle postverwerkingsbedrijven ontzettend druk. Verstuur je jouw zakelijke kerstkaarten op het laatste moment, dan is er kans dat ze niet op tijd binnenkomen. Het is wel gebruikelijk om te wachten tot 6 december, als Sinterklaas het land uit is, maar vanaf dat moment kun je ze dus al verzenden! Ook de bedrijven die tussen Kerst en Nieuwjaar dicht zijn bijvoorbeeld, krijgen je kaartje dan nog op tijd binnen.

Daarnaast ook belangrijk: maak het niet commercieel. Een zakelijke kerstkaart is niet de plek om het te hebben over de producten of diensten van je bedrijf of om te hinten op mogelijke deals. Als je net voor Kerst toch iets dringends hebt, zet je dat op de mail of doe je dat via de telefoon. 

En de laatste tip: ga voor papier, niet voor digitaal. Een digitale kerstkaart lijkt misschien een stuk makkelijker, maar die verdwijnt vaak heel snel in de vergetelheid. Een tastbare kaart is veel persoonlijker en blijft langer liggen, waardoor de ontvanger steeds weer wordt herinnerd aan jouw mooie gebaar.

Aan de slag: zakelijke kerstkaarten nu vast bestellen!

Bij Snelwenskaart.nl vind je een uitgebreid assortiment aan kerstkaarten. Als je jouw kaarten op werkdagen vóór 17.00 uur bestelt, worden ze dezelfde dag nog verzonden. Bekijk ons hele assortiment hier.

Naar zakelijke kerstkaarten

 kaart happy 2024