Beterschapskaart collega

Laat je collega of relatie weten dat je aan hem of haar denkt. Bijvoorbeeld tijdens het herstel van ziekte. Met een handgeschreven beterschapskaart collega steek je jouw collega een hart onder de riem!

Beterschapskaart collega is meer dan een simpel gebaar. Het is een teken van medeleven en aandacht voor je collega die zich niet goed voelt. We hebben allemaal wel eens een collega gehad die door ziekte thuis kwam te zitten. Het sturen van een beterschapskaart is dan een kleine moeite, maar het kan een groot verschil maken in hoe iemand zich voelt. Het is een manier om te laten zien dat je aan je collega denkt en hem of haar een spoedig herstel wenst. Maar wat zet je op zo'n kaart? En hoe zorg je ervoor dat jouw kaart opvalt tussen alle andere? In deze tekst geven we je tips en inspiratie voor het schrijven van de perfecte beterschapskaart voor je collega.

Wat is een beterschapskaart collega?

Een beterschapskaart voor een collega is een wenskaart die je kan versturen om iemand op het werk beterschap te wensen. Met een beterschapskaart kun je steun en medeleven tonen wanneer een collega ziek is, herstellende is van een operatie, of zich om andere gezondheidsredenen niet op zijn of haar best voelt. Beterschapskaarten voor collega's kunnen voorzien zijn van opbeurende teksten, goede wensen, of zelfs humor om de sfeer licht te houden. Het sturen van een beterschapskaart is een vriendelijk gebaar om te laten zien dat je aan je collega denkt en hoopt op een spoedig herstel.

Wanneer verstuur je een beterschapskaart collega?

Een beterschapskaart collega kun je versturen in verschillende situaties.

 1. Ziekteverlof: Als iemand uit je team ziek thuis zit, laat dan met een kaartje weten dat je aan ze denkt. Het is een simpel gebaar, maar het kan iemand echt opvrolijken.
 2. Na een ziekenhuisopname: Komt je collega terug na een ziekenhuisopname? Na een spoedgeval of een operatie kan een beterschapskaart een warm welkom zijn en het gevoel geven dat diegene gemist wordt.
 3. Langdurige ziekte: Wanneer iemand langere tijd uit de running is, helpt een beterschapskaart om ze te laten weten dat ze niet vergeten worden.
 4. Herstelperiode na een operatie: Herstellen kan lang en zwaar zijn. Een kaartje sturen is een teken van medeleven en kan net dat duwtje geven dat nodig is.
 5. Als opkikker: Soms zit het even tegen, ook zonder ziek te zijn. Een beterschapskaart kan dan net dat lichtpuntje zijn op een grijze dag. Bij een sterfgeval in de omgeving van de 
 6. Bij stress en overbelasting: Het werk kan soms te veel worden. Tegenwoordig hoor je steeds meer over gevallen van een burn-out. Een kaartje laat zien dat je begrijpt wat ze doormaken en dat je er voor ze bent.

Bij het versturen van een beterschapskaart collega is het om het te zien als een gebaar van zorg en steun, en het kan op verschillende momenten worden ingezet om een collega een hart onder de riem te steken. Naast het opvrolijken van de collega kan het er ook voor zorgen dat je als team hechter wordt.

Wat zet je op een beterschapskaart collega?

Er zijn verschillende dingen die je op een beterschapskaart voor een collega kunt zetten, afhankelijk van de context en de relatie die je met die persoon hebt. Hier zijn enkele voorbeelden van beterschapskaart collega tekst:  

 • "Ik denk aan je en wens je een voorspoedig herstel."
 • "Ik hoop dat je binnenkort weer volledig hersteld bent!"
 • "We willen je laten weten dat we je enorm waarderen als collega. Hopelijk voel je je binnenkort weer beter. Neem de tijd om goed te herstellen!"
 • "Ik wens je veel sterkte en beterschap. We missen je hier op het werk."

Het is ook leuk om een persoonlijk bericht te schrijven, afhankelijk van hoe goed je de persoon kent. 

Bijvoorbeeld: "Ik weet zeker dat je snel weer op de been zult zijn met al je vastberadenheid en doorzettingsvermogen. Neem rustig de tijd om te herstellen en laat het werk even voor wat het is. We zien je graag weer bij ons terug zodra je je beter voelt."

Beterschap wensen collega met een unieke kaart

Kies voor een kaart die past bij de persoonlijkheid van je collega:

 • Voor de natuurliefhebber, een kaart met een bloemenprint.
 • Voor de humoristische collega, een kaart met een grappige noot.
 • Voor de kunstzinnige collega, een kaart met een kunstzinnig ontwerp.

Door een kaart te kiezen die aansluit bij de interesses van je collega, laat je zien dat je echt aandacht hebt besteed aan het kiezen van de perfecte kaart en dat je de collega ook goed kent. Als je écht indruk wil maken kun je nog kiezen om een grote kaart beterschap te versturen. Met deze grote kaart kun je beterschap wensen aan je collega én een blijvende indruk achterlaten door het formaat.

Val op met jouw beterschapskaart voor een collega

Een beterschapskaart is meer dan een stukje papier. Het is een moment van verbinding, een teken dat er aan iemand gedacht wordt. In een wereld waarin digitale communicatie de overhand heeft, kan een fysieke kaart een warm en persoonlijk gebaar zijn.  Kleine daden van vriendelijkheid, zoals het sturen van een beterschapskaart,  hebben een positieve invloed op de werksfeer en de onderlinge relaties. Het laat zien dat je niet alleen collega's bent, maar ook een team dat voor elkaar zorgt.

Bij Snelwenskaart.nl begrijpen we het belang van deze momenten. Daarom bieden we een breed assortiment aan beterschapskaarten die je kunt personaliseren en versturen. Bestel je op werkdagen voor 17.00 uur, dan wordt je kaart dezelfde dag nog verzonden. En bij bestellingen vanaf €25,- betaal je geen verzendkosten. Kies vandaag nog de perfecte kaart uit en laat je collega weten dat je aan hem of haar denkt!