Kaart pensioen collega: tips en inspiratie!

  • Geplaatst op
Kaart pensioen collega: tips en inspiratie!

Kaart pensioen collega: tips en inspiratie!

Met pensioen gaan: dat is een belangrijke gebeurtenis. Iets waar je collega of werknemer al even naar uitkijkt, of juist nog helemaal niet. Het is in ieder geval ook iets waar jij als collega of werkgever bij stil mag staan. Tijdens een groots afscheid of op een persoonlijk moment is er ruimte om iets speciaals te doen voor de persoon die vertrekt. Een bloemetje, een cadeautje en natuurlijk een kaart! Maar wat zet je eigenlijk op die pensioenkaart? Zeker als je samen met anderen een kaart schrijft, is de kans groot dat ‘Gefeliciteerd met je pensioen en veel geluk’ er al meerdere keren op staat. Je wilt iets anders, maar de juiste woorden vinden is soms best lastig. Daarom helpt Snelwenskaart.nl je met tips en voorbeelden ter inspiratie. 

 

Wat zet je op een kaart voor een collega die met pensioen gaat?

Met ‘Gefeliciteerd met je pensioen en veel geluk’ is natuurlijk niks mis. Zeker als de persoon die vertrekt wat verder van je af staat, is het goed om zoiets op een kaart te zetten. Maar er zijn ook nog heel veel andere mogelijkheden! Je berichtje hoeft niet lang te zijn, maar hoe persoonlijker, hoe leuker. Schrijf daarom bijvoorbeeld op:

- Je leukste herinnering aan de collega die met pensioen gaat. Bijvoorbeeld: “Weet je nog dat wij samen…? Dat ga ik nooit vergeten. Bedankt voor alle mooie herinneringen.” 

- Het belangrijkste dat je van hem of haar hebt geleerd. Bijvoorbeeld “Dankzij jou weet ik nu hoe…” of “Ik heb ontzettend veel geleerd door samen met jou de afgelopen jaren veel projecten uit te voeren. Bedankt voor alles wat ik van je heb geleerd.” 

- Je hoop voor de vertrekkende collega. Wat wens je hem of haar toe voor tijdens het pensioen? Bijvoorbeeld “Ik hoop dat je nu eindelijk toekomt aan de mooie reizen waar je altijd van droomde/het boek dat je altijd al wilde schrijven/…” of “Geniet van je kleinkinderen/je wandelclub/de nieuwe golfbaan om de hoek/je verzameling…”

- Een goede eigenschap van de vertrekkende collega. Complimenten zijn altijd leuk om te krijgen! Bijvoorbeeld “Jouw stralende humeur op maandagochtend ga ik zeker missen” of “Je doorzettingsvermogen en oplossingsgerichte denken tijdens projecten heb ik altijd heel erg gewaardeerd.”

 

Wat zet je op een kaart voor een medewerker die met pensioen gaat?

Ook als manager of werkgever is het goed om stil te staan bij het vertrek van een collega die met pensioen gaat. Een bloemetje vanuit het bestuur is leuk, maar die vergaan. Een kaartje kun je bewaren, later nog eens teruglezen. En waardering van een leidinggevende of baas is voor iemand die weggaat vaak heel waardevol. Je kunt in principe dezelfde tips gebruiken die hierboven staan, maar als werkgever kun je ook iets zeggen over wat deze persoon voor het bedrijf of het team heeft betekend. Denk eens terug aan de momenten waarop hij of zij heel waardevol was. Met goede ideeën kwam, iets extra’s deed, zijn of haar rol tijdens een bepaald project of altijd de sfeer in het team verbeterde. Schrijf daar gerust over! 

 

Kaart pensioen collega: het kaartje zelf

Je hebt nu inspiratie op kunnen doen voor dat wat je op de kaart zet. Nu het kaartje zelf nog. Bij Snelwenskaart.nl vind je een uitgebreid assortiment aan (zakelijke) wenskaarten. Je vindt hier kaarten speciaal voor het pensioen van een collega, maar ook bedankkaarten en afscheidskaarten zijn heel geschikt voor deze momenten. Als je bij ons op werkdagen voor 17.00 uur bestelt, wordt je bestelling nog dezelfde dag verzonden. Bekijk ons assortiment kaarten pensioen collega.

Zoek je naar nét even iets extra's? Bijvoorbeeld een pensioenkaart met ruimte voor een langere boodschap of de namen van alle collega's? Kijk dan eens bij onze XL pensioenkaarten.