Afscheidskaart collega: lees onze tips!

  • Geplaatst op
Afscheidskaart collega: lees onze tips!

Afscheid collega tekst

Je kent het wel: een collega gaat weg en je wilt iets op het afscheidskaartje schrijven dat jij alleen, of samen met anderen, aan hem of haar wilt geven. Maar wat zet je eigenlijk op zo’n kaartje? Dat is nog best lastig! Daarom helpt Snelwenskaart.nl. Laat je inspireren door de ‘afscheid collega tekst’-voorbeelden en -tips hieronder. Voor je het weet schrijf je de hele kaart vol!

Tip 1: hou het simpel
Zeker als de collega die vertrekt niet iemand is met wie je heel close was, hoef je het echt niet heel ingewikkeld te maken. Een uitgebreid verhaal is geen verplichting. Heb je daarom voor op het kaartje al gedacht aan de klassiekers? ‘Succes met je volgende baan’, ‘Ik wens je veel plezier en succes met je volgende uitdaging’, ‘Bedankt voor de fijne samenwerking’, ‘We gaan je hier missen’ of ‘Heel veel sterkte de komende tijd’ mogen gewoon gezegd worden!

Tip 2: maak het persoonlijk
Voor als je toch iets meer persoonlijks wilt dan de klassiekers van tip 1: wat is de leukste herinnering die jij hebt aan deze vertrekkende collega? Hadden jullie altijd goede gesprekken voor de koffie-automaat, hebben jullie iets leuks meegemaakt tijdens een personeelsuitje of samen aan een bijzonder project gewerkt? Schrijf dat op en geef aan dat je die momenten samen zeer hebt gewaardeerd.
Begin je verhaal bijvoorbeeld met ‘Ik zal nooit vergeten dat…’ of ‘Nog altijd als ik… zie, moet ik aan jou denken’.

Tip 3: spreek je waardering uit
Kon je altijd bij deze collega terecht voor een luisterend oor of een grapje? Is dit iemand die altijd enthousiast meedeed aan projecten? Iemand die altijd netjes de deadlines haalde? Wat het ook is, het is altijd leuk om een compliment te krijgen. Vertel de vertrekkende collega daarom wat je aan hem of haar waardeert.

Tip 4: humor
Afscheid kan best zwaar zijn. Natuurlijk past het dus niet in elke gelegenheid om er een grapje van te maken, maar als een collega afscheid neemt vanwege een nieuwe baan bijvoorbeeld, kan een beetje humor best. Denk eens terug aan het gekste, grappigste of meest gênante moment dat jij samen met deze collega hebt meegemaakt. Schrijf dat op het kaartje. Het mag best een inside joke zijn, je schrijft het tenslotte op voor de vertrekkende collega, niet voor iemand anders.

Afscheid collega tekst: de belangrijkste tip
Het belangrijkste advies dat we je mee willen geven is het volgende: het kan soms best lastig zijn om een goede tekst te verzinnen voor het afscheid van een collega, maar iets is honderd keer beter dan niets. Als de vertrekkende collega later de kaart nog eens terugleest, zit hij of zij echt niet elk tekstje te keuren op hoe goed het geschreven is: hij of zij waardeert vooral dát er een kaartje was en dat jij daar iets op hebt gezet!


Aan de slag!

Niets belet je dankzij deze tips nog om te gaan schrijven. Heb je nog geen collega afscheidskaart in huis? Of wil je vast voorbereid zijn op de volgende keer dat er een afscheid of andere gebeurtenis is? Dan kun je bij Snelwenskaart.nl terecht. Bij ons vind je een uitgebreid assortiment aan kaarten voor elke gelegenheid. Dus ook voor het afscheid van je collega. Neem eens een kijkje. Op zoek naar nét even iets extra's? Bijvoorbeeld een kaart met extra ruimte voor een langere tekst of de namen van alle collega's? Kijk dan eens bij onze XL afscheidskaarten

Als je een kaartje op werkdagen voor 17.00 uur bestelt, wordt die nog dezelfde dag verzonden!