Bedankt tekst collega: tips & voorbeelden!

  • Geplaatst op
Bedankt tekst collega: tips & voorbeelden!

Bedankt tekst collega: hoe bedank je iemand op de juiste manier?

Dankjewel zeggen is een blijk van waardering. Je laat ermee zien dat je je bewust bent van wat een ander voor je doet of heeft gedaan. En dat is fijn. Als een collega weggaat vanwege een nieuwe baan of pensioen, als iemand op je werk iets bijzonders voor je heeft gedaan of er altijd voor je is, is dankjewel zeggen af en toe een goed idee. Maar hoe doe je dat precies? Hoe breng je goed onder woorden wat je bedoelt? Dat is soms best lastig. Snelwenskaart.nl helpt je met tips en voorbeelden!

 

Bedankt tekst collega op een kaartje zetten

Dankjewel kun je natuurlijk gewoon zeggen. Maar dan is je bedankje direct nadat je het hebt uitgesproken alweer verdwenen. Schrijf het daarom op een bedankkaartje! Dat kan de ontvanger bewaren. Bovendien geeft het jou de mogelijkheid om rustig na te denken over wat je precies wilt overbrengen en hoe. 

 

Tips voor bedankt teksten collega

Voordat we direct de voorbeelden induiken eerst een paar tips. Wat werkt goed en waar moet je op letten zodat je bedankje goed overkomt?

  1. Maak het specifiek. Waar wil je deze persoon precies voor bedanken? Alleen ‘dankjewel’ is vrij vaag. Door het specifiek te maken weet de ontvanger precies wat je bedoelt. Die voelt zich ook nog eens extra gewaardeerd, want jij hebt duidelijk goed gezien wat hij of zij voor jou heeft gedaan.
  2. Schrijf je kaartje met de hand. Je kunt online wel iets laten drukken, maar een handgeschreven kaart laat zien dat je echt moeite hebt gedaan.
  3. Kies je moment. Tijdens een afscheid van een collega die een nieuwe baan heeft of met pensioen gaat, is er meestal ruimte voor speeches. Je kunt dat moment aangrijpen om jouw kaartje te geven en nog eens extra te benadrukken dat je waardeert wat deze persoon voor je heeft gedaan. Maar als jij zelf of de collega er niet zo van houdt om het middelpunt van de aandacht te zijn, kun je beter een rustiger moment uitkiezen. Ook dat is helemaal prima.
  4. Wacht niet tot het te laat is. Je kunt natuurlijk wachten met een bedankje totdat je collega daadwerkelijk een nieuwe baan heeft of met pensioen gaat bijvoorbeeld, maar als jij je al eerder realiseert hoeveel deze persoon voor jou doet of heeft gedaan, kan het geen kwaad om dat al eerder te zeggen. Een bedankkaartje is tenslotte altijd leuk!

 

Voorbeelden bedankt tekst collega’s

Wat zet je nou concreet op een kaartje voor een collega die je wilt bedanken? Je kunt het zo persoonlijk maken als je zelf wilt. Geef voorbeelden van situaties waarin deze collega waardevol voor jou is geweest en hoe je je daarbij voelt bijvoorbeeld. Om je vast op weg te helpen kun je inspiratie halen uit de volgende voorbeelden:

“Ik wil je ontzettend bedanken voor alles wat je de afgelopen jaren voor me hebt betekend. Jij was er altijd voor me, ik kon altijd bij je terecht als ik even wilde [praten/sparren/overleggen] en dat heb ik heel erg gewaardeerd.”

“Bedankt voor al je hulp tijdens [naam van een project/de periode dat het met mij wat minder ging/mijn ziekte/mijn verhuizing]. Je hebt het allemaal een stuk makkelijker voor me gemaakt.”

“Bedankt voor je inzet de afgelopen jaren. Zonder jou hadden we [naam van een project/anders] nooit succesvol kunnen afronden.”

“Bedankt voor alles. Ik ben heel blij dat we de afgelopen tijd samen hebben mogen werken en ik ga je hier missen.”

Je kunt deze tekstjes uiteraard combineren met dat wat je maar wilt. Voeg voor een collega die een nieuwe baan heeft nog succeswensen toe. Schrijf voor iemand die met pensioen gaat erachter dat je hem of haar veel plezier wenst met alles wat er nu gaat komen: reizen, hobby's of andere zaken.

 

Bedankt tekst collega: het kaartje zelf

Je hebt nu tips gehad en voorbeelden gezien van bedankt teksten voor collega’s. Nu het kaartje zelf nog. Ook die vind je bij Snelwenskaart.nl! Heel veel keuze en supersnel geleverd: op werkdagen vóór 17.00 uur besteld, betekent dezelfde dag verzonden. Bekijk ons assortiment bedankkaarten