Duurzame wenskaarten

Drukken
Bij het drukken van onze EcoCards wenskaarten wordt, in tegenstelling tot de gangbare manier, geen water gebruikt. Dit levert een besparing op van 10.000 - 25.000 liter water per machine per jaar. Dit verdient het keurmerk 'Waterless Printing Logo' dat je achterop onze kaarten vindt. Bij het waterloos offset drukken wordt bespaard op drinkwater, papier en inkt. Er worden geen chemicaliën gebruikt, minder afvalstoffen geproduceerd en volledig gifvrije full colour inkten gebruikt die Cradle to Cradle gecertificeerd zijn. De 100% gifvrije bio-inkt is makkelijk recyclebaar. Doordat er geen water in het inktwerk wordt gebruikt, kan de inkt niet emulgeren. Hierdoor behoudt het zijn kleurkracht als het wordt opgebracht. Er is dus minder inkt nodig. Minder inkt, meer kleur. In totaal is de CO2 uitstoot bij het drukken van onze EcoCards wenskaarten 80% minder dan bij conventionele drukpersen.

Lokaal
Onze EcoCards worden lokaal gedrukt, echt in de nabije omgeving van ons bedrijf!

Papier
Het materiaal voor onze wenskaarten en enveloppen bestaat uit landbouwafval (bladeren en stengels). Dit afval krijgt nu een mooie nieuwe bestemming in plaats van te worden verbrand. Het is bijzonder dat een EcoCards wenskaart in de groene container mag. Uiteraard pas nadat de ontvanger van deze leuke kaart er lang genoeg van heeft kunnen genieten! 

Verpakken en verzenden 100% PLASTICVRIJ!
Bij het verpakken en verzenden van de EcoCards wenskaarten wordt GEEN plastic gebruikt en verder wordt er geen gebruik gemaakt van onnodige materialen. 

 

EcoCards